Vi tar hand om dig!

Vi tar hand om dig!

Fysioterapi.

En fysioterapeut hjälper dig med undersökning och bedömning av dina besvär. Många gånger kan en fysioterapeut sätta en klinisk diagnos utan röntgen eller läkarbesök. Hos fysioterapeuten får du ofta hjälp med rehabilitering, träning och anpassad fysisk aktivitet utifrån dina förutsättningar. Du kan även få rådgivning för att främja hälsa genom att förebygga sjukdom och skada.

En fysioterapeut arbetar med hela människan, varför patientgruppen är bred. Ofta hänger ”knopp och kropp” ihop när det gäller smärtproblematik och här på fysioterapin arbetar man med beteendemedicin som grund. Det kan innebära att du som patient erbjuds hjälp och stöd med beteendeförändringar för att hantera dina besvär.

Orsaker till att ta kontakt med fysioterapeut kan vara belastningsskador, idrottsskador, kroniska sjukdomar eller andra hälsoproblem såsom smärta, stelhet och muskelsvaghet. Vanliga besvär är ifrån rygg, nacke, axlar, höfter och knän. Lika vanligt är det med stressrelaterade symtom så som huvudvärk, yrsel eller diffus smärta i kroppen.

Fysioterapeuten kan dig en förklaring, hjälper dig att se samband och identifiera orsakerna till dina besvär. Ofta får du ett förslag på lämpliga åtgärder och en personlig plan upprättas för din rehabilitering. Ibland sker behandling av olika slag, det kan innebära led- eller muskelbehandling, tejpning, stretch eller specifika egenövningar.

Syftet med åtgärderna är att du ska må bättre i din vardag och kunna utföra de aktiviteter du vill i livet, men total smärtfrihet är inte alltid målet beroende på orsak till besväret.

Fysioterapeuten arbetar nära andra professioner på vårdcentralen, såsom arbetsterapeut och läkare. I vissa fall arbetar man även i team kring svåra patientfall för att ge en nära och god vård. 

Alltid möte samma dag

Alltid möte samma dag

Är du inte listad hos oss?

Du kan själv välja vilken vårdcentral du vill söka vård på. Det kan vara en vårdcentral nära hemmet eller jobbet. Du kan också välja en vårdcentral i en annan region.

Alla personer över 18 år kan fritt välja vårdcentral.
För barn som är under 18 år väljer vårdnadshavaren.

Du väljer själv vilken vårdcentral du vill tillhöra. Det kallas ibland för att lista sig. Du kan bara tillhöra en vårdcentral i taget.

Kungsgatan 43

Kungsgatan 43

Hitta till oss.

Vi värdesätter er feedback

Vi värdesätter er feedback

Patienters egna ord efter besöket.

Andreas Alsén

Mycket bra och fräsch vårdcentral. Åkte in lite akut på kvällen med en febrig ettåring, och han hade fått undersökning, diagnos och utskrift av medicin på under 40 minuter. Mycket proffsigt bemött av personalen/ läkare mm där.

Solin Shamoun

Hade gjort illa fingret under nyår skurit väldigt djupt med kniven under mat lagning Ringde in till min vårdcentral allt va fullt, - åter kom nästa vardag 😫 Hitta detta på nätet ringde in fick tid inom en time. Jätte trevlig personal proffsigt bemötande fick all hjälp jag behövde. Tack Läkare Mahmud jätte nöjd.

Teresia Ward

Har träffat personalen på plats Och även det mobila team. Båda gångerna känt mig nöjd med besöken. Ett extra plus ger jag till det Mobila Team som finns tillgängligt när man inte har möjlighet att kunna ta sig till vårdcentralen

Jannice flodén

Väldigt trevlig vårdcentral, fräscha lokaler och underbar personal. Toppen bemötande av både läkare och sköterskor!

Monica Gustafsson-Wallin

Vänligt, tillgängligt och bra återkopplingar. Tack för att ni lyssnade.